Zwemlessen voor kinderen


Een basispakket om je kind te leren zwemmen start van de eendjes tot en met de superfil. Dit zijn 7 groepen waar je kind leert:
1) waterwennen
2) overleven
3) zwemmen in stijl
Binnen Aqua & Move merken we wel een groot verschil bij het kind wanneer u vroeger start.
De groep na superfil, de octopussen geeft een meerwaarde aan het kind op allerlei vlakken. Hieronder vindt u een gedetailleerde beschrijving van de verschillende onderdelen.

1) Watergewenning (richtleeftijd: 6 maand - 4/5 jaar)
  • Iedere zaterdag is er in de warme lagune van zwembad LAGO Rozebroeken een les babywennen (6 maanden - 18 maanden) voorzien. Beleef een intiem ouder & kind moment.
  • Op zondag leert je peuter - 18 maanden tot 2,5 jaar - (kwalletjes) bewust kennis maken met het warme water.
  • Voor kinderen van 2,5 tot 3,5 jaar (goudvisjes) is er een ontdekkingsreis doorheen het warme plonsbad van het recreatieve gedeelte voorzien.
  • Op de leeftijd van +-3,5 jaar (schildpadjes) leert je kleuter zelfstandig bewegen in het water (sportbad 22m).
  • Daarna (eendjes - pinguïns) zal de kleuter spelenderwijs verschillende basiscompetenties op maat aangeleerd krijgen.

2) Leren overleven (richtleeftijd: 4-6 jaar)

Kan jouw kind op eigen initiatief in het water naar de rand bewegen en zichzelf uit het water redden? Dan is hij/zij klaar voor het volgende grote & belangrijke onderdeel.
Bij de dolfijntjes - orka's leert jouw kind zichzelf veilig te verplaatsen in het water met uniek materiaal hiervoor speciaal ontworpen wat ons als zwemacademie een absolute meerwaarde geeft.

3) Zwemmen in stijl (richtleeftijd 5 - 7 jaar)

Is jouw kind waterveilig?
Bij de haaien & krokodillen(Superfil) zal je kind de
basis van verschillende stijlen(crawl, rugcrawl & schoolslag) aangeleerd krijgen op een speelse manier met de juiste inkleding en terminologie.

4) Verbreden & verdiepen (richtleeftijd: 7 - 12 jaar)

Jouw kind kan doelmatig zwemmen en heeft het belangrijkste onderdeel van het zwemmen onder de knie.
Heb je ooit al gehoord van de
boonslag of weet jij welke reddergrepen er bestaan? Is jouw kind zijn droom om mensen helpen of zelfs te redden in nood, dan kan je dit in het luik "verbreding" jouw kind aanreiken. Anderzijds in het luik "verdieping" zal jouw kind aangeleerd krijgen hoe de ellebogen moeten zijn bij schoolslag, hoe een hand correct wordt ingestoken bij borstcrawl of hoe je op een reglementaire manier een keerpunt neemt binnen de verschillende slagen. Een absolute must als jouw kind een waterrat is en breed motorische competenties wil triggeren! Competenties die je mee kan nemen naar andere sportdisciplines en jouw kind een voorsprong geeft t.o.v. andere kinderen.

Prijs:

Jaarabonnement (3 X 10 lessen) = €329
Dubbele inschrijving (2 X 10 lessen) = €249
Reeksprijs (10 lessen) = €145


Lesuren vind je bij lesdata